fredag 3. januar 2014

BANGKOK DEL 2

Tre dager i Bangkok ble til slutt til fem..De siste dagene har vi opplevd litt av hvert. Tirsdag var vi på sightseeing rundt i gamlebyen. Vi gikk til innkjøp av tempel klær for å få innpass i Grand Palace. Imponerende utsmykninger, MYE folk og en fin opplevelse. Samme dag gikk vi også gjennom blomstermarkedet,china town var innom MBK og Siam Discovery (gigantiske kjøpesentre). Det er forresten ingen problem og holde sammen..dersom vi mister hverandre kan vi bare se etter det høyeste hodet i gjengen :) 
Fortsatt litt preget av reising tok Hilde seg en hvil, mens Thorbjørn fordypet seg i en bok. Plutselig var klokken der...GODT NYTTÅR! Vi hadde utsikt til hele byen fra hotellets terrasse. En fin start på et nytt år. 






Onsdag  bestemte vi  oss for en tur som inkluderte både tigertempelet, krigsmuseum og "River of kwai" (Death railway). Det så ut til å kunne bli en bra tur med avreise kl.7.30 og hjem igjen til ca.17.00. Perfekt tenkte vi for da blir kvelden lang og vi kan sjekke ut en restaurant. Omsider var vi i gang på turen som startet bra. Etter en lang biltur (2-3timer) var vi ved Krigsmuseet. Her hadde vi et lite opphold før toget tutet og guiden fikk det plutselig travelt. En gjeng på 15 sprang gjennom byen for å nå dette toget. Det viste seg at vi skulle kjøre i 2 timer før vi fikk se et fnt området og en skummel bro. Etter dette var alt travelt!

 Først måtte vi springe fra lunsjen, deretter måtte vi droppe en kjent foss, for å nå tigertempelet (som var vårt høydepunkt). Her ble vi dessverre veldig skuffet. Mye turister og veldig arrangert opplegg. Vi trodde på forhånd at tigrene skulle gå løst i et tempel. Det vi fikk se var flere tigrer som var i bånd på et lite område ute. Det så ikke noe trivelig ut for tigrene. Men vi ( som alle andre) fikk tatt bildet sammen med  dem. Da vi hadde hatt en liten time her skulle vi hjem igjen til hotellet. En kjøretur som tok 5 timer (litt for mye spør du oss). Alt i alt var det en fin opplevelse fordi vi fikk sett mye av landsbygda og møtt flere hyggelige folk!

Første dyr vi har møtt på!




Etter denne lange turen hadde vi null energi til å finne ut hvor vi skulle reise neste dag. Derfor bestemte vi oss for en dag til i Bangkok, slik at vi kunne planlegge veien videre. Vi måtte booke oss ut, for å så booke oss inn igjen (for å få det billig gjennom hotels.com). Etter degradering fra suite til superior-rom, tok vi oss en tur i svømmebassenget og nøt sola. Pigmentene begynner å våkne fra vinterdvalen! Senere på dagen tok vi kanalbåt til Sukhumvit (de virkelig store kjøpesentrene). Terminal 21 var et av disse og som er delt inn i byer. Rulletrappene fungerte som fly og vi var både i San Fransisco, London, Paris++. Veldig gøy konsept!

Torsdag kom og planen var å reise videre men hvor? Phuket?Siem Reap?Koh Chang? Rayong? Med altfor mange valg endte vi opp med å heller bli i Bangkok en dag til. Vi tok en rolig morgen ved bassenget før vi endte opp på Thai Massage på Health Land. Dette var på ingen måte rolig! Men heller en to timer lang tortur. Men for 100kr en spennende opplevelse. Vi ble tråkket på, bøyd, og banket. Thorbjørn var ufordragelig varm, så de måtte skru ned air-con. Mens Thorbjørn fikk ned temperaturen, pakket massatatatørene seg inn i ulltepper. Nå er vi stive, støle og trøtte, men planen for i morgen er klar. Toget går til Kambodsja  kl.05.55....



God mat fortsatt!

Snakkes!



mandag 30. desember 2013

ANKOMST BANGKOK

Da har reisen startet og etter et døgn med reising sitter vi nå på Prince Palace Hotel i Bangkok.
 Turen gikk overraskende fort fra vi startet i Haugesund til vi landet i Thailand.
Litt luftig flytur (om det var på grunn av all julematen, spenningen eller malariakuren vet vi ikke, magene var i alle fall i jubelbrus), men alt i alt en behagelig reise.
 
 
Vel framme har vi bare vært på dette overdådige (litt slitte) hotellet, sovet og inntatt et bedre sushi måltid. Det kan bli noen sultne måneder hvis vi ikke får inn spisepinne-teknikken. Det tok tid å få inn maten, men jammen fikk vi ikke skuflet det inn på et vis. Kjempegod mat!
 
Nå gleder vi oss til noen dager i Bangkok, før turen går videre østover.
 
På Kastrup..klar for lang flytur!


¨
Framme i Bangkok. Diger og fin flyplass.


Å jada..julestemningen er på topp!





Jepp..buksa er med på tur!

Snakkes snart igjen!