tirsdag 4. februar 2014

KOH SAMUI


 Vi er på Koh Samui! Kom frem etter en helt utrolig reise. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ta taxi hele veien fra Krabi, på grunn av tidligere opplevelser av å reise dobbelt så lenge som antatt. MEN vi lot oss nok en gang kjøpe buss- og båtbilletter gjennom et reiseselskap for å spare litt penger. Vi var ganske sikre på at vi kom til å måtte reise hele neste dag, og var innstilt på nok en kaotisk reise med nada informasjon og mange timer på bussen. Men denne dagen ble vi vitne til utallige under. Først ble vi hentet med shuttle bus på hotellet helt presist, deretter gikk bussen akkurat når den skulle og som om dette ikke var nok så korresponderte bussen med båten akkurat som vi hadde fått beskjed om. Dagen ble en stor fest når vi ankom Kitebord Asia som lå ved Samui Orchide Resort. Plassen var fin og vinden var god. Vi fikk oss et rom her og Thorbjørn stormet rett på Kitekurs, mens Hilde slengte seg på strandstolen.





Nå har vi hatt tre dager med null vind men vi håper og tror på bedre tider de to siste dagene vi har her. Den ene dagen reiste vi på snorkletur til Koh Tao og Koh Nangan. Vi kom først til Koh Nangan som bestod av to øyer som var bundet sammen av en sandstrand. Her var det masse folk som reiste på samme måte som oss, men vi fikk en egen strandstol og FANTASTISK god lunsj. Fra stranden kunne vi svømme ut til korallrev med masse fine fisker. Det var kanskje ikke noe Great barrier reef, men veldig fint likevel. Vi reiste videre med båt til et rev som skulle være det fineste i området, men vi ble ikke veldig imponerte. Thorbjørn så en blå rokkelignende fisk. Gøy!

Om kveldene tar vi shuttlebussen inn til Lamai. Her er et bredt utvalg av restauranter og på menyen er det et utvalg av mat og damer. Vi føler vi er på Ibizia for 60-åringer. Vi velger restauranter uten damer på menyen og maten smaker godt. Siden vi fortsatt ventet på vinden var vi en tur i Samui Tropical Garden. Her matet vi elefanter og besøkte øyas berømte fossefall. Nå er vi spente på morgendagen fordi ryktene sier det skal blåse opp. I tillegg skal vi ha andre prøving av kjole og skjorter. Vi har nemlig prøvd ut en skredder i byen...


Koh Nangan. FIn plass!


 
Restaurant La Plague Rouge nede på Lamai Beach
Kjempe Edderkopp i et kjempe nett!






Snakkes!