torsdag 30. januar 2014

NYDELIGE THAILAND

Nå forstår vi hvorfor alle reiser til Thailand. For et land og for en natur!
Vi nyter krystallklart hav, hvite sandstrender, "limestones", og båtturer. I går var vi med på et firetimers klatrekurs i Railay Bay, som er et av verdens(!) beste klatreområdet. Vi var en gruppe på 3 som fikk prøvd oss i veggen og vi hadde det fantastisk. Snorklemaskene har endelig komt til nytte og vi fikk se en del fine fisker ved "Chicken Island" i dag. Nå venter nok et herremåltid og dessert.. Vi fråtser i god mat!



Hilde i veggen. 30m jadda...

Thorbjørn klar for et usedvanlig kult overheng

Tuk-tuken vi tok fra Krabi Town til Ao nang sammen med to tyske jenter

Railay Beach! Ingen over,ingen ved siden

Snakkes!

mandag 27. januar 2014

FRA STORBY TIL STRAND

Til Penang reiste vi uten research i det hele tatt. Derfor ble vi noe overasket over at den lille koselige byen George town var enorm. Også øya var enorm. Vi fant ut at vi var strandet på en kjempeøy som ikke helt var den trope øya vi hadde sett for oss. Men vel fremme fant vi ut at man ikke kunne sitte å surmule over at det ikke gikk noen båt videre til Langkawi før neste dag, så vi startet å utforske. Etter en rask tur i byen, der vi hadde dekket både china town, little India og Malaysia markedet raste vi avgårde med taxi til nasjonalparken. I taxien møtte vi en taxisjåfør, dette var ikke i seg selv en særlig stor overraskelse. Men mannen bak rattet viste seg å være helt fantastisk. Han var oppvokst på Penang og hadde derfor mye info å komme med. Han forklarte oss hvor vi kunne traske rundt i jungelen på egenhånd, og det gjorde vi. Han kom også med en fiffig historie om at hans onkel hadde en Volvo med mulighet for både varm og kald aircondition. Dette syntes han var den totale galskap på en øy som sjelden eller aldri opplever mindre enn 20 grader.


Mini-jungelsafari
Etter en fin tur over "fjorden" med Super fast Ferry kom vi fram til Langkawi. Rutinerte som vi er blitt, spradet vi forbi alle taxihaiene og ut til den seriøse taxisentralen. Vi hadde lest litt om et område som heter Pantai Tengah og tok sjansen på å finne drømmeplassen til en billig penge. Vi endte opp på et ok gjestehus for en natt, og bestemte oss for å bruke dagen til å finne den virkelige drømmeplassen. Etter et par dager fant vi denne plassen til 5200kr per natt...med andre ord vi leter fortsatt! Bor for tiden på White Lodge som er et koselig område med små hytter/rom. Det nærmer seg kinesisk nyttår og vi er tydeligvis kommet her i høysesongen. Det er masse folk her, men vi klarer ikke å se forskjellen på turister og lokale uansett. Sånn sett er det veldig fint. Vi har brukt dagene til sightseeing, deriblant tatt en enormt bratt og høytsvevende gondol i Geoforest Park. Skulle ønske temperaturen var litt kaldere slik at vi kunne sett mer av øya og området rundt. Det er veldig disig og vi ser derfor bare noen få av de 99 øyene Langkawi består av. Derimot var det "kjempekult" med de alpelignende jungelkledde fjelltoppene. Det er øredøvende jungelbrus. Nydelig flott og skremmende!Vi har forresten sett mye ørn og apekatter, deriblant en utrydningstruet som  heter Dusky Leaf Monkey

Geoforest Park - Cable car. Broen var dessverre stengt pga. vedlikehold.

Paradis!


Fornøyd bursdagsgutt! Takk for gratulasjoner :)
Bursdagen til Thorbjørn blei feira med milkshake og Hägen Dazs is på stranden. Siste dagen på Langkawi tok vi oss råd til å bli med på en fire timers jetski-tur!Thorbjørn ble som et barn (igjen) og Hilde ble etter hvert veldig ivrig bak rattet. Guiden vår  tok oss med overalt. Vi var innom "The pregnant maiden", en øy som ligner på en gravid kvinne, kjørte i "fjorden" og gjennom en limestone-tunnel!Helt fantastisk!!Nå står jetski på Thorjørns ønskeliste og Hilde sitter gjerne bakpå. 
I morgen går ferden videre til Krabi i Thailand. Noen trenger litt flere aktiviteter enn bare bading og soling, og drømmen om Kitesurfing står høyest. Dessverre ser det ut til at vi enten må veldig langt nord i Thailand eller til østdelen av Malaysia der monsoon sesongen er. Vi krysser fingrene for at det er gode snorklemuligheter og andre aktiviteter på Krabi. 


Snakkes!