onsdag 26. mars 2014

DET NÆRMER SEG HJEMREISE...


Omtrent to uker hadde vi igjen av turen da vi ankom Rio de Janeiro. Vi var veldig klare for en lang og god natt på flyet, men det var visst bare 5 timer. Putt putt..vi er vant til lite søvn nå så vi holdt ut helt til åtte på kvelden. Rio de Janeiro er stor! Og med alle de skremmende historiene om hva vi ikke må gjøre, hva vi må passe på osv. av alle de vi har møtt på veien ble det heller en dårlig plass for lettskremte Hilde å være. Ingen av de vi har møtt har blitt utsatt for noe farlig, så litt unødvendige historier var det. Med flybussen kom vi oss inn til den "skumle" byen og taxien skulle ta oss videre til "Santa Mix Hostel" som vi var blitt anbefalt. Å finne hostellet var lettere sagt enn gjort siden vi ikke hadde noen adresse, annet enn at det var i Santa Theresa. På toppen av Santa Theresa så vi ingen annen mulighet enn å forlate taxien og finne hostellet på egenhånd. (Taxi her er noe dyrere enn i Asia!) Santa Theresa er et fint område og med en del hjelp fra forbipasserende fant vi til slutt hostellet vårt. Det viste seg at det var flere hostell i området men ingen hadde skilt. Vi fikk høre to forskjellige grunner til dette. Den ene var at det ikke var kjempe smart å henge opp skilt som fortalte omverdenen om at du var hostel og dermed hadde masse rike turister innenfor dørene. En slags velkomst for innbrudd og tyveri. En annen grunn vi fikk høre var at hostellene bare delvis var legitime, og derfor gjorde lurt i å ikke reklamere. Hostellet var veldig fint og relativt sentralt. Bare 5 min gange til metroen. Vaskemaskinen ble tatt i bruk og endelig var vi klare igjen uten sure sokker. Gøy var det og møte en trønder som jobbet på hostellet. Han gav oss gode tips om hva som var verdt å se i byen. Vi benyttet første dagen til å sjekke ut Copacabana og Ipanema. Fine strender men ufattelig kaldt vann!!
Neste dag etter en lang  morgen kom vi oss til Jesus-statuen og fikk se byen ovenfra. Som sagt en veldig stor by, men også en veldig fin by. Middagen og en fantastisk italiensk is tok vi i Copacabana før vi tok metroen tilbake til hostellet. 






Brasil har ikke god mat generelt MEN is!
Vi (les: Thorbjørn) fant ut at det var ingen vits å være i Rio på grunn av den lettskremte fruen. Vi reiste derfor videre til Itatiaia  som vi hadde fått tips om. Byen ligger ved en nasjonalpark og vi ble anbefalt å bo på "La Ponsa Hotel". Veldig fint hotell med basseng. Her var det derimot ikke lett å få tak i mat. Hotellet hadde frokost men ikke en restaurant hvor vi kunne få middag, noe som var litt tungvint siden det lå veldig avsidesliggende. Vi fikk oss en guidet tur i nasjonalparken hvor vi badet i elva og kalde kulper. Utrolig fint! Det var begrenset med informasjon vi fikk om plassen på grunn av vår manglende portugisiske språk, og guidens manglende engelsk.  Etter et par dager i Itatiaia reiste vi videre til Paraty, hvor vi er nå. Paraty er en gammel og magisk koloniby. I går stekte vi oss i solen før vi syklet til en naturlig vannsklie, 7km innover. Vi merker kroppen ikke har gjort så alt for mye i det siste og denne sykkelturen tok nesten knekken på oss. Det var uansett godt å kjenne at kroppen fungerer etter tre late måneder. 




Turbilen vår



 I dag går turen til Ilha Grande, Brasils svar på syden. Her kan vi i følge turistinformasjonen gjøre alt vi vil av aktiviteter. Gleder oss! 


Snakkes!