mandag 17. februar 2014

TOKACHIDAKE - ASAHIKAWA - ASAHIDAKE

Siste dag i Tokachidake blåste det en del men høyt skydekke gjorde at vi kunne traske litt lenger innover dalen hvor vi var i går. Vi pløyde gjennom et nytt pudderlag og fikk lage noen nye fantastiske spor i flere fjellsider. Nydelig! Turen gikk videre til Asahikawa og sivilisiasjonen. I følge vår australske venn som vi låner skiutstyr av er det ingen problem og bruke kollektivtrafikken her. Både taxier og busser har takgrind eller mulighet for å frakte ski. Vi tenkte derfor at det blir null stress å reise rundt uten leiebil. Optimistiske satte vi oss på bussen som ikke hadde noen form for lagringsplass for bagasje og ski. Det førte derfor til veldig organisering av herr og fru for at vi skulle bruke minst mulig tid av og på bussen. Andre passasjerer og bussjåføren bare smilte. I Kamifurano byttet vi fra buss til tog. Vi måtte derfor vente litt på togstasjonen før toget skulle gå, men det gjorde absolutt ingenting. Inne på venterommet var det nemlig en peis/gassovn. Magisk varme!Velorganiserte kom vi oss både på toget og helt fram til Asahikawa som er en storby. Her tok vi inn på første hotell, kastet fra oss bagasjen og sprang ut for å få tak i votter og et internasjonalt adapter (siden vi klarte å glemme vår i Furano!) Heldigvis rakk vi det før de stengte og Hilde kunne endelig slappe av for at hun fortsatt kan sjekke facebook og insta til enhver tid. Vi havnet på et kjøpesenter og sultne datt vi innom et bakeri og fikk med oss en pose nybakt.Vi føler oss som noen konger her i Japan. Folk bukker, neier, smiler og springer for å hjelpe oss. Det virker som om det er ingen grenser for hvor behjelpelige de er. En av disse behjelpelige var en dame på en telefonbutikk, som vi snakket med når vi var på jakt etter adapteret. Hun prøvde å forstå hva vi mente, men hadde ikke snøring. Hun ringte derfor en tolk! Vi ble forklart og vist vei til en elektrobutikk som skulle være over gaten. Litt usikre på hvilket bygg det var stod vi utenfor butikken, og før vi visste ordet av det skrenset hun ut døren på stilletthælene og pekte hvor det var vi skulle gå. Service på høyt nivå! 

Soloppgang og utsikten fra rommet i Tokachidake

Hilde i fint driv

"Skibussen"


Nydelig å ta på seg kimonoen på kvelden ;)
Neste dag tok vi bussen til Asahidake. Dette er plassen hvor vi kanskje kan få brukt snorkelmaskene fordi det er så sinnsykt mye puddersnø!Vi fikk oss et rom på Daisetsuzan-Shirakaba-so Youth Hostel og styrtet rett til gondolen. Litt skuffet ble vi over skitrekket. Hadde sett for oss litt brattere terreng og mye pudder, men her var det noen heng og "dårlig" snø pga. vinden. Vi brukte dagen til å orientere oss og fant noen sider så var veldig brukbare. Vi fikk varmen i "onsen" før en bedre middag ble inntatt og vi tok kvelden. 

To preparerte løyper, resten off-piste!
Det hadde snødd i hele natt og minst 30 cm ny pudder ligger perfekt overalt. Et lite minus i dag var at det blåste såpass mye at gondolen ikke var i drift. Med altfor mye nysnø tilgjengelig så vi derfor ikke andre muligheter enn å ta på feller og gå oppover bakken. Ikke det dummeste vi har gjort for vi fikk noen fantastiske nedkjøringer og som sagt det er så sinnsykt med puddersnø. Noe vi bare kan drømme om i Norge!Det snør fortsatt nå i kveld og ser ikke ut til at det stopper med det første. Nå ligger vi strekk ut etter en bra middag og fordyper oss i bøkene våre. I morgen går veien mest sannsynlig tilbake til Asahikawa.

Snakkes!