tirsdag 21. januar 2014

KULA LUMPUR

Late som vi er har vi ikke lagt ut noe på lenge så nå har vi tatt et skippertak og det kommer derfor to oppdateringer på rappen, Kuala Lumpur og Ha Long Bay. Enjoy!

Vi ankom Kuala Lumpur etter en fantastisk flytur. Flyet hadde egen skjerm på hvert sete og med flere filmvalg. Thorbjørn fikk kose seg med "Illusjonisten" mens Hilde gråt og hikset seg gjennom "Ps: I love you". Nytt land på mange måter..Reint, tog, normale veier og trafikk. Å krysse veiene er en lek her. Vi kom seint fram denne kvelden og skulle egentlig til et bestemt område i byen, men siden vi rotet oss litt vekk og ikke fant den t-banen vi skulle tok vi det første, billigste og ledige hotellet vi fant. Et muggent rom men reine sengklær førte til en kort natt før vi pakket sammen og fant toget til Bukit Bintang (shoppingsentrum). Her booket vi oss inn på Hotel Capitol, tok en kattevask og gikk ut i byen for å spise frokost. Det er superbillig her! En frokost til 10 kr for oss begge (..trodde vi). Dette viste seg å være en fantastisk by å være turist i. Utenom magiske shoppingmuligheter er det både parker og utsiktstårn. Vi hoppet på en sightseeing buss som tok oss rundt over alt. Var innom en nydelig sommerfuglpark, Orkidepark og fuglepark. Fint! På kvelden var det shopping på programmet og Hilde ble overlykkelig da hun fant ut at hun kunne få ekte merkevarer til 70% avslag i forhold til norske priser! Det kunne jo ikke være mulig tenkte hun, men fikk bekreftet av Thorbjørn som var blitt manipulert til å tenke vi skulle dele på to. Fra merkebutikk til merkebutikk gikk vi. Prøvde klær, klokker og sko. Det var da Thorbjørn fant ut at han skulle kjøpe sko til 150 kr at vi plutselig fikk litt bakoversveis. Vi skulle til å betale og heldigvis kom prisen i norske kroner opp. Det viste seg nemlig at vi skulle gange med to i stedet for å dele. JAADA...flaut,dumt,teit og HIMLA kjipt! Shoppinglysten falt betraktelig og med litt nedovermunn trasket vi hjemover. Etter et par M&M`s gikk vi på en fotballpub for å gasse oss med burger og Tottenham  kamp. Kvelden endte godt 3-1 til Tottenham.



Papegøyen danset for Thorbjørn og plutselig ville han ha en bit av håret!

Neste morgen våknet vi (les:Hilde) med ny shoppinglyst og klar for å prøve igjen men med litt andre mål. Det er fortsatt billig her, bare ikke såå grisebillig som vi trodde. Vi vandret rundt og tok også en tur i Lake Garden. En fantastisk fin naturpark. Mange ekorn og en enorm firfisle (en øglesak) fikk vi se. Vi var også innom Batu Caves. Dette hadde vi gledet oss mye til, men det ble en veldig stor skuffelse. Grottene var enorme og naturen imponerte veldig, men hele området var skittent, overfullt av boss og til og med inni den ene grotten var det salgsboder. Det kunne vært så fint, men dessverre har turismen tatt over området. Etter en lang dag avsluttet vi med  en fantastisk middag på en arabisk restaurant. BBQ smakte GODT!! Her fikk vi oppleve den muslimske kulturen  på nært hold med bønn i ene delen av restauranten. Det er en god blanding av religioner i denne byen. Muslimer, hinduer, kristne og buddhister side om side. Flere moskeer, templer og kirker er å se. En fantastisk by på mange måter med andre ord. 
Nå sitter vi på bussen på vei til Pulau Penang. En busstur som skulle ta 4-5 timer viser seg å ta 7-8 timer. Vi er usikre på om vi ble lurt eller ikke men vi viste billetten til en som jobbet på bussterminalen og han fikk oss til slutt på en buss som skulle gå kl.13.30. Lite folk og store, gode seter så jo dette lovende ut, men det viste seg at her kjører bussen når den er fullt opp. Derfor satt vi i 1,5 time før vi begynte å kjøre. Snakket med ei som skulle samme vei og det er visst slik det fungerer her, så neste gang tar vi tog. Fikk utnyttet noen timer i Kuala Lumpur før vi satte oss på bussen, og besøkte da Petronas Tower. Oioioi....Det var gøy! Vi var på broen og tok heisen opp til 86 etasje. Imponerende fint, høyt og enormt! 




EVENTYRLIGE HA LONG BAY

Vi ble hentet på hotellet kl.08.00, plukket opp fire andre turister på veien før vi kjørte avgårde til Halong bay og båthavnen med alle cruisebåtene. Turen var lang og veien var humpete, men vi kom oss fram etter ca fire timer. Trafikken er masete men roligere enn i Kambodsja og Thailand, og vi hadde ikke dødsangst denne gangen. Da vi kom fram ble vi overrasket over standarden vi hadde spandert på oss. Ved ombordstigning var det en slags fanfare av trommer. Vi trodde ikke det skulle være luksusbåt siden vi kjøpte gjennom hotellet, men dette viste seg å være en 5-stjerners cruisebåt. Heldigvis var det bare et griserikt par på båten som hadde en egen personlig assistent/buttler. Resten av gjengen var noenlunde like shabby som oss. Så var det tid for lunsj. Dette syntes vi var en helt ålreit 5-retters. Noe bedre enn den matpakken vi så for oss det skulle være. Thorbjørn ble så høy på livet at Hilde trodde han hadde fått i seg noe sterk sopp på veien.  Ha Long Bay var faktisk enda mer utrolig enn det vi hadde sett for oss. Et fantastisk nydelig landskap!

Før vi skulle spise igjen fikk vi tid til en guidet tur i "Suprise Cave", etterfulgt av vietnamesisk matkurs på båten. Deretter tøyde vi magesekken med en ny 5-retters og vi gikk smilene til sengs.I løpet av dagene på cruise har vi blitt fraktet rundt en flytende fiskelandsby i bambusflåter og vært på sykkeltur til Viet Hai. Det var fasinerende å sitte på i en bambusflåte, der en liten spinkel dame rodde oss rundt. I den flytende landsbyen hadde de skole og et slags kommunesenter. Katter, hunder, apekatter og andre dyr hadde de også.

"Suprise cave"


Flytende fiskelandsby

Skolen i den flytende landsbyen
På Cat Ba Island fikk vi låne sykler og turen gikk til Viet Hai. En liten landsby som er omgitt av skog og jungel. Her fantes en nesten utryddet apekatt som vi håpet vi skulle se.Noe vi selvfølgelig ikke gjorde. Ombord igjen i båten fikk vi låne kajakker. Standarden var ikke akkurat en norsk havkajakk, men vi fikk oss en fin tur på egenhånd i solnedgangen. Siste kvelden ble det servert BBQ buffèt, og kokkene imponerte med pynting av figurer skjært ut i gulrøtter, melon, papaya osv. Vi har blitt kjent med tre andre engelsktalende par fra Australia og Irland. Alle var eldre enn oss og på bryllupsreise. Kjekke folk!
Ha Long Bay cruiset har vært over all forventning! Vi storkoste oss hele tiden! Tilbake i Hanoi vet vi derimot ikke helt hva vi skal finne på. Her er det helst trafikken som er den største attraksjonen så etter en dag med dette, var vi klare for å komme oss videre. Vi tenkte på Sapa, området i nord, men det var visst ikke sesong for det. Derfor utnyttet vi reiseselskapet på hotellet og klarte etter en lang telefonsamtale å booke om flyet. Vi reiser derfor en uke før til Malaysia og Kuala Lumpur noe vi er veldig klare for. 

Cruise-båten vår. Helt ok+++

Papaya og gulrot figurer

Ganske imponerende!