onsdag 19. mars 2014

LA PAZ

Vi vet å utnytte tiden så to dager i La Paz gikk fort. Etter innsjekking på et hostel som hverken hadde lys eller hele vinduer, trasket vi avgårde på en gratis sightseeing gåtur. Den feminine guiden var underholdende og hadde mye å fortelle.  Han fortalte blant annet at fengselet San Pedro som ligger midt i sentrum, huser koslige narkolangere og andre småkriminelle. Dette fengselet hadde bare noen få fengselsvakter, og de innsatte styrer seg selv i et slags samfunn innenfor murene. 
Derretter gikk vi innom "Witches market" hvor vi fikk høre utrolige historier om overtroiske La Paz. Her kan man kjøpe døde lamaunger til ritualer, kjærlighetsstøv for å trollbinde en valgt partner eller kjøpe annen ekspert hjelp fra heksene i butikkene. 

Bolivia er et spennende land politisk sett, og har flere imponerende rekorder i Guiness rekordbok. Blant annet er det det landet med flest presidenter over kortest mulig periode. Tre presidenter har "snublet" fra balkongen sin i presidentpalasset og ned på gaten. En særlig heldig president ble hengt i lyktestolpen på  utsiden av palasset, for så i ettertid å få en statue av seg selv forran den samme lyktestolpen.  
Etter 2-3 timer med sightseeing hadde vi en god lunsj på en restaurant hvor vi etterhvert ble stamgjester. Senere på dagen var det klart for "Cholitas wrestling". I byen over La Paz, El Alto blir det arrangert wrestling hver søndag.  Et tretimers show der damer i ført de kjente draktene går løs på hverandre (alt iscenesatt vel og merke). Dette var veldig spesielt og veldig morsomt!

Siste dag i La Paz tok vi sjansen og ble med på en sykkeltur. Turen gikk nedover den gamle hovedveien fra jungelen til La Paz. Veien som også kalles dødsveien, tok livet av 200-300 personer i året. Nå har det kommet en ny vei, og dødsveien blir brukt som turistattraksjon. Sykkelturen var vill, vakker og våt. Det var trollsk stemning hele veien med regn, lyn og torden. Thorbjørn var i ekstase hele turen, og Hilde vurderer å begynne med off-road sykling hjemme.  

Sammen med Lisa og Phong på sightseeing tur. Et lite stopp i juicebaren. 
Cholita wrestling



Thorbjørn klar for Death Road.

Sykkelturen ble avsluttet med en dysj og middag i veldig fine omgivelser i jungelen

Nå er vi på plass i Rio De Janeiro. Etter lang reise er det godt å være på plass i Brasil. Her venter nye eventyr og de siste to ukene på tur skal både utnyttes og nytes til det fulle!

Snakkes!

1 kommentar:

  1. Hei Hilde!!! Hilsen fra oss i Frakkagjerd barnehage. Fantastiske bilder dere tar...eg (Mona) og Eli Kristin ler oss ihjel her. Så fantastiske reise dåkkår har hatt. Me e gla for at dåkkår dele den med oss...så me kan følga med på dåkkår. Her skinner sola...idag hvertfall...det går bra med de som begynte etter jul. Snart ferdig med foreldresamtaler. Kosa dåkkår masse. Me glede oss masse te du komme him. Prekast

    SvarSlett