søndag 5. januar 2014

SIEM REAP

Da har vi ankommet Kambodsja og Siem Reap! Etter en endeløs reise var det godt å komme frem. Dagen startet kl.04.30 med tog fra Bangkok til Aranyaprathet. Nå har vi også reist med tredje klasse tog. Anbefales ikke med tanke på komfort, men i motsetning til buss kan en iallefall bevege seg litt på toget. Med tresmak i raua og nye bekjentskap (Simone og Kyle fra Sør-Afrika) var vi til slutt framme. 
Derfra gikk turen videre gjennom den ufattelig treige grensestasjonen. For å komme inn i Kambodsja måtte vi gjennom tre punkter. Først var det veldig viktig å få avreise stempel fra Thailand, deretter måtte vi skaffe oss visum. Her fikk vi smaken av hvordan de lett skaffer seg ekstra penger fra turister. 
For å få visum koster det 20$, men i tillegg ville grensepolitiet ha 100 thai baht. Hadde vi hatt hadde vi nok garantert betalt, men i stedet stod vi litt nervøse og håpte det ordnet seg, noe det også gjorde. Fornøyde med både pass og visum i hånden gikk vi videre til neste lange kø. Denne gangen for å få innreisestempel til Kambodsja. Turen fortsatte med mini-buss og tuk - tuk før vi til slutt endte opp på herlige Khmer Cuisine B&B. Enkel standard og veldig god service! Til og med velkomstdrink og kald vaskeklut fikk vi mens mye informasjon om hostellet ble gitt. 

Siste kø på reisen

Uheldigvis hadde vi bare booket èn natt på dette hostellet og det var selvfølgelig fullt når vi fant ut at vi ville bo her videre. Etter en god frokost ble det derfor booking av et nytt hostell, så nå sitter vi på terrassen på European Guesthouse. Tenk det! Hilde på et gjestehus i Kambodsja der firfislene kryper både på vegger og tak. Palmer i hagen og mange backpackere vi kan få tips fra. Som vanlig når vi ankom rommet undersøkte vi rømningsveier (i tilfelle brann). Vi ble ganske imponert, sjokkert og overrasket da vi så ut av vindUet på rommet. To basseng FULLE av ALLIGATORER! I dag har vi sjekket Siem Reap by, old Market, spist og slappet av. Senere skal vi treffe Kyle og Simone for å spise middag og i morgen blir det soloppgang ved Angkor Wat! Vi gleder oss!!



Old Market


Til og med batmobilen er her!



Snakkes!



2 kommentarer:

  1. KJEKK lesing!! Litt annerledes hverdag for dokk enn for det rutinefylte Sørlandet! Nå e me på plass igjen i St.Olavsvei og imårå brake det laus med skole/jobbstart!
    God tur videre, dette e fortiden min favorittblogg, den øvegår fotballfrue:D

    Stort smask

    SvarSlett
  2. Oioi...toppe me blogglistå di!Ikkje værst;-) Rutinehverdag i kristiansande alltid et savn,men har det nydeligt på tur:-) Ny oppdatering komme ettehvert..

    Snakkes søte frøken!

    SvarSlett