mandag 6. januar 2014

TURENS FØRSTE HØYDEPUNKT

Angkor Wat!Tempel!Stort!Imponerende!Gøy! Vi stod opp 04.30 (igjen), booket tuk-tuk for en dag og fikk se mye av det enorme området med templer. Vi startet med soloppgang ved hovedtempelet Angkor Wat før vi var innom Bayon, Angkor Thom,Ta Keo temple og Ta prohm. Dagen var en opplevelse på mange måter. Angkor Wat var enormt stort og fint, men nesten enda mer utrolig var Ta Prohm. 
Jungelen har klatret oppå, gjennom og rundt templene. Tempelet var stort men trærne var enda større!  Vi har aldri sett så store trær før!

Angkor Wat

Bayon
Thorbjørn vs. treet

Ta Phrom

Hilde vs treet


Vi fikk se mye imponerende, men også hvor fattig det er her. Flere steder både i byen og i tempelområdet var det barn som gikk rundt og solgte ting. Med ufattelig bedårende øyne prøvde de å få turister til å kjøpe. Barna skulle jo heller være på skolen! Heldigvis har vi sett flere barneskoler, og forhåpentligvis vil det bli bedre etter hvert. Han som var sjåføren vår fortalte at han ikke gikk på skole fordi familien var for fattig. En smilende, syngende mann i trettiårene. Denne dagen hadde vi bestemt oss for å ikke prute på noen ting,noe som førte til et kjempeglis og en stor klem fra sjåføren. 


Planen i morgen er Phnom Penh og bussen går kl.12.30....

Snakkes!

2 kommentarer:

  1. Hei Hilde! Så gla for denna bloggen! Då kan eg oppdatere meg på kor du e i verden og se flotte bilder.
    Her i Tysvårr e det tilvenning og greier. Det går veldig bra te nå. Kosa deg veeldig masse! Eg kjenne eg e litt misunnelig.
    Takk for fantastisk hilsen på jobb:-)
    Hilsen "sjefen"

    SvarSlett
  2. Så kjekt da "sjefå"! Tenke på dåkke og e vel i grunnen ikkje kjempemisunlig på den tilvenningå. Godt dåkke e så gode på det for då går jo alt godt:)
    Håpe ellers det går fint med alle og at det nya året blir topp!Klem te heile gjengen fra reisefruen :)

    SvarSlett